Criza scoate la vânzare 1.000 de hoteluri din Grecia

11 mar 2012 Autor: Mediafax

Perspectiva turismului din Grecia este sumbră în acest an, mai ales pentru sezonul de vară, iar proprietarii a circa 1.000 de hoteluri, reprezentând 10% din total, şi-au anunţat intenţia de a vinde în viitorul apropiat, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Aproximativ 10% din proprietarii de hoteluri şi-au anunţat intenţia de a vinde în perioada următoare prin intermediul agenţilor imobiliari, site-urilor specializate şi altor canale de investiţii, a declarat preşedintele asociaţiei hotelierilor, Giorgos Tsakiris. Procentajul de 10% este echivalent cu circa 1.000 de hoteluri.

Criza economică şi lipsa de lichidităţi a crescut numărul hotelurilor care s-au închis, a spus Tsakiris. Aceeaşi situaţie face, însă, foarte dificilă şi găsirea de cumpărători, chiar dacă preţul mediu de pornire a scăzut cu aproximativ 10%.

În regiunea Atica, aproximativ 50 de proprietari de hoteluri au anunţat că se află în căutarea unui cumpărător. Una din marile agenţii imobiliare din Grecia are în prezent în ofertă 22 de hoteluri în Atica, totalul preţurilor fiind de 290,6 milioane de euro. Jumătate din acestea sunt în centrul Atenei.

Cel mai scump hotel scos la vânzare în Atena este situat în apropierea Pieţei Omonia, are 385 de camere şi un preţ de 95 milioane de euro.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scăzut puternic din cauza grevelor şi violenţelor frecvente, care au redus rezervările şi au îngheţat piaţa organizării de conferinţe. Printre companiile care au anulat conferinţe planificate la un hotel de cinci stele din Atena se numără Microsoft, Siemens şi Honeywell.

 
Cuvinte cheie:
Grecia
, cirza
, hoteluri

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide