Business Internaţional

Criza scoate la vânzare 1.000 de hoteluri din Grecia

Criza scoate la vânzare 1.000 de hoteluri din Grecia

Autor: Mediafax

11.03.2012, 15:17 1182

Perspectiva turismului din Grecia este sumbră în acest an, mai ales pentru sezonul de vară, iar proprietarii a circa 1.000 de hoteluri, reprezentând 10% din total, şi-au anunţat intenţia de a vinde în viitorul apropiat, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Aproximativ 10% din proprietarii de hoteluri şi-au anunţat intenţia de a vinde în perioada următoare prin intermediul agenţilor imobiliari, site-urilor specializate şi altor canale de investiţii, a declarat preşedintele asociaţiei hotelierilor, Giorgos Tsakiris. Procentajul de 10% este echivalent cu circa 1.000 de hoteluri.

Criza economică şi lipsa de lichidităţi a crescut numărul hotelurilor care s-au închis, a spus Tsakiris. Aceeaşi situaţie face, însă, foarte dificilă şi găsirea de cumpărători, chiar dacă preţul mediu de pornire a scăzut cu aproximativ 10%.

În regiunea Atica, aproximativ 50 de proprietari de hoteluri au anunţat că se află în căutarea unui cumpărător. Una din marile agenţii imobiliare din Grecia are în prezent în ofertă 22 de hoteluri în Atica, totalul preţurilor fiind de 290,6 milioane de euro. Jumătate din acestea sunt în centrul Atenei.

Cel mai scump hotel scos la vânzare în Atena este situat în apropierea Pieţei Omonia, are 385 de camere şi un preţ de 95 milioane de euro.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scăzut puternic din cauza grevelor şi violenţelor frecvente, care au redus rezervările şi au îngheţat piaţa organizării de conferinţe. Printre companiile care au anulat conferinţe planificate la un hotel de cinci stele din Atena se numără Microsoft, Siemens şi Honeywell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO