Business Internaţional

Cum a ajuns un pasager să plătească aproape 1.200 de dolari pe accesul la Internet într-un singur zbor cu avionul

Cum a ajuns un pasager să plătească aproape 1.200 de...

Autor: Ştefan Stan

23.11.2014, 17:05 1538

Un canadian a fost taxat cu 1.171 de dolari pentru folosirea Internetului din avion pe parcursul unei curse Londra-Singapore, deşi avea deja un abonament de aproape 30 de dolari, scrie un blog al Wall Street Journal.

Jeremy Gutsche, CEO al companiei de consultanţă Trend Hunter, a plătit în numai câteva ore peste 1.000 de dolari pentru traficul pe Internet, în timpul unei călătorii cu Singapore Airlines. Canadianul avea deja încheiat un contract cu un operator de telefonie mobilă pentru 30 de MB de Internet, pentru un preţ de 29 de dolari.

În timpul zborului, Gutsche susţine că a vizionat 155 de pagini web, dintre care o bună parte fiind ”consumate” cu verificarea e-mail-urilor.

Singapore Airlines a refuzat să renunţe la suprataxă şi îl obligă pe canadian să plătească integral suma de 1,171 de dolari datorată. Într-o declaraţie către Wall Street Journal, On Air, operatorul către care trebuie să plătească taxa, a spus că procesul pentru achiziţia serviciilor este în totalitate transparent şi că pasagerii îşi pot opri sesiunea de Internet când ajung la o limită de preţ.

”Pentru a consuma câteva sute de MB de trafic pe Internet într-un singur zbor este nevoie de mult mai mult decât verificarea e-mail-urilor. Mai degrabă este vorba despre descărcarea unor ataşamente mai mari, accesul la Cloud sau folosirea Skype”, a declarat un reprezentat OnAir.

Drept răspuns la declaraţia companiei de servicii de Internet, Gutsche a spus că ”doar pentru că cineva acceptă termenii şi condiţiile, nu înseamnă că acestea sunt şi etice”.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO