Business Internaţional

Cum a reuşit un exchange japonez să piardă criptomonede de 400 de milioane de dolari

Cum a reuşit un exchange japonez să piardă...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2018, 13:50 2621

Coincheck, unul dintre cele mai mari exchangeuri de criptomonede din Japonia a pierdut monede digitale NEM în valoare de aproape 400 de dolari ceea ce le aminteşte investitorilor de exchange-ul Mt. Gox, situat în Tokyo până în 2014, care i-a făcut pe mai mulţi clienţi să piardă 850.000 de bitcoini, în urma atacurilor cibernetice, potrivit Bloomberg.

Vineri, după mai multe ore de speculaţii, Coincheck a transmis că monedele au fost trimise „ilicit” în afara exchange-ului.

Compania nu ştia că lipseau 500 de milioane de criptomonede, iar firma lucrează să asigure toate asset-urile clienţilor, a transmis Yusuke Otsuka, cofondator al exchange-ului.

„Ştim unde au fost trimise fondurile”, a spus Otsuka în timpul conferinţei de presă de la Tokyo Stock Exchange. „Le urmărim şi dacă vom reuşi să facem asta în continuare, există o şansă să le recuperăm”.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO