Business Internaţional

Cum ar putea beneficia companiile europene de războiul comercial dintre SUA şi China: Guvernul chinez este pregătit să dea mai multă putere companiilor străine din domeniul auto

Cum ar putea beneficia companiile europene de războiul...

Autor: Răzvan Botea

14.07.2018, 17:00 424

Producătorul de maşini german BMW speră să profite de pe urma conflictului comercial care s-a lansat între SUA şi China. Premierul chinez Li Keqiang a spus săptămâna aceasta că aceasta va deveni prima companie căreia i se va oferi control majoritar afacerilor de pe teritoriul chinez, printr-un joint-venture, scrie The Wall Street Journal.

La momentul actual, producătorii auto străini din China sunt obligaţi să împartă patronatul fabricii şi profiturile cu un producător local, dar Beijingul a promis în aprilie că aceste restricţii vor dispărea până în 2022. BMW are un proiect în parteneriat cu Brilliance China.

Detaliile din spatele afirmaţiilor premierului chienz urmează să fie dezvăluite, dar se pare că gyvernul chinez este nerăbdător să folosească situaţia companiei germane pentru a arăta că-şi va ţine promisiunea legată de deschiderea economiei, chiar şi în condiţiile în care situaţia cu SUA este una tensionată.

BMW a livrat în China aproape 600.000 de maşini anul trecut, iar două treimi dintre acestea au fost produse în cadrul parteneriatului cu Brilliance. Asta a făcut din China cea mai mare piaţă singulară pentru compania nemţească, cu o pondere de 20 de procente din vânzările totale.  

În 2013, BMW livra către China mai puţin de 400.000 de maşini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO