Business Internaţional

Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff şi MacKenzie Bezos: S-au cunoscut la muncă, au fost logodiţi după trei luni şi au o avere mai mare decât oricine altcineva din lume

Cum arată cel mai bogat cuplu din istoria lumii, Jeff...

Autor: Alex Ciutacu

20.01.2018, 07:23 1751

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a fost singur când a creat de la zero cea mai mare companie de retail online, pe care analiştii o estimează ca fiind prima companie din lume cu potenţialul de a atinge valoarea de o mie de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Soţia sa, MacKenzie, a fost alături de acesta pe parcursul întregii sale călătorii în lumea antreprenoriatului.

În cadrul unui interviu acordat CBS, ea a descris perioada în care îşi urmărea soţul construind Amazon de la zero: „Pentru mine, să îţi urmăreşti soţul, acela pe care îl iubeşti, având o astfel de aventură, mă face să mă gândesc – ce este mai bine de atât?”.

Astăzi, Bloomberg estimează valoarea lui Bezos ca fiind de 105 miliarde de dolari – devenind astfel cel mai bogat om din istorie, potrivit CNN.

MacKenzie şi Jeff s-au cunoscut pentru prima dată în cadrul firmei de investiţii D.E. Shaw. MacKenzie era cercetător asociat iar Jeff era vicepreşedinte al firmei. Jeff a fost prima persoană care a intervievat-o pe MacKenzie, amândoi fiind absolvenţi ai Princeton.

„Cred că soţia mea este pregătită, deşteaptă, inteligentă şi frumoasă, dar am avut norocul de a-i vedea CV-ul înainte de a o cunoaşte personal, deci am ştiut exact cât e de inteligentă”, a glumit acesta în cadrul unei discuţii cu publicaţia Vogue.

După ce ea a primit jobul, cei doi au devenit colegi de birou. „Toată ziua îi ascultam râsul fabulos”, povesteşte ea pentru Vogue. „Cum să nu te îndrăgosteşti de râsul acela?”.

Prima lor întâlnire a venit în urma unei invitaţii din partea ei la prânz. În următoarele trei luni s-au căsătorit, iar în următoarele şase s-au căsătorit.

Mai târziu, Jeff i-a spus soţiei de o idee de business pe care o avea. MacKenzie a spus că, deşi ea nu este un om de business, putea recunoaşte pasiunea din vocea soţului ei atunci când acesta vorbea. În anul următor, 1994, aceştia şi-au dat demisia şi au călătorit la Seattle pentru a fonda Amazon.

MacKenzie a devenit contabil pentru Amazon, şi a fost unul dintre primii angajaţi ai companiei.

Până în 1999, cuplul a locuit într-o casă închiriată, cu un singur dormitor, potrivit Wired. Astăzi, ei deţin cinci case în Statele Unite, în Medina, Washington, Beverly Hilld, Van Horn, Texas şi Manhattan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO