Business Internaţional

Cum arată cel mai ieftin concept de locuinţă. Costă doar 6.500 de euro. VIDEO şi Galerie FOTO

Casa de 9.000 de dolari

Casa de 9.000 de dolari

Autor: Ştefan Stan

22.03.2014, 17:17 14209

Steve Areen, un fost însoţitor de zbor de la compania americană Delta, a descoperit unul dintre cele mai economice modele de locuinţe, cu un cost de doar 9.000 de dolari, după ce a luat o pauză de la serviciu pentru a se retrage la o fermă de mango din nord-ul Thailandei, scrie Yahoo News.

Areen nu a construit locuinţa în totalitate de unul singur, a avut ajutor din partea unor prieteni pentru ridicarea structurii de bază, făcută din bolţari şi acoperită cu un strat de teracotă.

Lui Areen i-au trebuit şase săptămâni pentru a ridica locuinţa, folosind metode de construcţie ”eficiente din punctul de vedere al costului şi timpului”. Areen a plătit pentru casă, fără mobilier, 6.000 de dolari, urmând ca mobilarea să îl coste încă 3.000 de dolari.

Unele dintre detaliile arhitecturale care completează locuinţa sunt şi un acoperiş cu peluză deasupra dormitorului, un izvor exterior şi o grădină de bambus. Casa este branşată la un sistem convenţional de electricitate şi apă potabilă şi încălzire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO