Business Internaţional

Cum arată Mitsubishi Aircraft, primul avion de pasageri de producţie japoneză. Galerie FOTO

Cum arată primul avion de pasageri de producţie japoneză

Cum arată primul avion de pasageri de producţie japoneză

Autor: Luciana Georgescu

25.10.2014, 11:20 1520

Mitsubishi Aircraft a prezentat sâmbătă, cu o întârziere de aproape patru ani, primul avion de pasageri de producţie japoneză, destinat curselor regionale, care a fost realizat cu ajutorul specialiştilor în construcţia trenurilor de mare viteză şi care va efectua primele teste de zbor anul viitor.

Prezentarea a avut loc la aeroportul Nagoya, în sunetele tobelor tradiţionale taiko şi în prezenţa a circa 500 de persoane, între care preşedinţii operatorilor aerieni ANA Holdings şi Trans States Airlines, a furnizorilor şi a unor oficiali guvernamentali.

"Avionul va da un implus puternic industriei aviatice a Japoniei", a declarat Akihiro Nishimura, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, citat de Bloomberg.

Mitsubishi va construi versiuni cu 78, respectiv 92 de locuri ale avionului. Compania intenţionează ca primele teste de zbor să aibă loc în luna iunie a anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO