Business Internaţional

Cum încearcă ruşii să îmbunătăţească relaţiile cu americani: Actorul Steven Seagal a fost numit emisar special al Rusiei în Statele Unite

Cum încearcă ruşii să îmbunătăţească relaţiile...

Autor: Bianca Pavaluca

05.08.2018, 18:52 94

Rusia l-a numit pe actorul american Steven Seagal emisar special în Statele Unite, pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile dintre cele două ţări în ceea ce priveşte „sfera umanitară”, relatează BBC.

Ministrul rus de Externe a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, menţionând că funcţia neplătită a actorului este similară cu cea a unui ambasador ONU pro-bono. Steven Seagal va promova relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia în „sfera umanitară”.

Actorul american a primit cetăţenie rusă în anul 2016 şi l-a lăudat de multe ori pe preşedintele rus Vladimir Putin, spunând că este un „lider excelent”.

Când a primit cetăţenia, acesta a declarat că speră să fie un simbol al îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Actorul a apărat Guvernul rusesc în disputa recentă cu Statele Unite privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Steven Seagal s-a născut în Statele Unite şi a devenit faimos în anii 1980-1990 pentru rolurile jucate în filme de acţiune precum Under Siege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO