Business Internaţional

Cum ''respiră'' planeta Pământ

Cum ''respiră'' planeta Pământ

Autor: Alin Motogna

17.03.2016, 11:56 796

Pe Terra există 3,1 trilioane de copaci, ceea ce înseamnă că fiecăruia dintre oameni îi revine numai puţin de 422 de arbori. Dacă ar fi să numărăm toate frunzele care există în momentul de faţă pe Pământ şi am conştientiza importanţa pe care o au ele pentru mediul înconjurător, am fi cu adevărat uimiţi, scrie Descoperă.

Cea mai intensă activitate are loc în Emisfera Nordică, deoarece aici se află cele mai vaste zone acoperite cu păduri. Printre acestea se numără cele din ţări precum Canada, Federaţia Rusă sau Finlanda.

Cunoaştem cu toţii faptul că frunzele copacilor absorb dioxidul de carbon din atmosferă şi elimină, mai apoi, oxigen. Odată cu venirea iernii, această activitate este întreruptă, fapt pentru care CO2 rămâne în aer până la începutul verii.

Chiar dacă natura revine la viaţă primăvara, de-abia în luna iunie frunzele copacilor realizează procesul de fotosinteză la capacitate maximă. Pădurile se transformă atunci într-un adevărat "aspirator" pentru dioxidul de carbon din atmosferă. Totul se întâmplă până în luna noiembrie, când iarna începe să îşi intre în drepturi, potrivit Descoperă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO