Business Internaţional

Cutremur de 6,5 grade în Indonezia, în apropiere de insula Sumatra

Cutremur de 6,5 grade în Indonezia, în apropiere de...

Autor: Mircea Olteanu

02.06.2016, 08:21 60

Potrivit martorilor şi autorităţilor locale, cutremurul s-a resimţit puternic în portul Padang, unde, pentru scurt timp, a provocat panică în rândul populaţiei, însă nu s-au semnalat pagube semnificative sau persoane rănite.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, având epicentrul la 150 de kilometri sud de Padang, oraş aflat pe coasta de vest a insulei Sumatra, iar magnitudinea iniţială a cutremurului a fost evaluată de USGS la 6,2 grade.

Centrul de Avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis nici o avertizare după cutremur, iar agenţia meteorologică indoneziană BMK a anunţat că nu a existat o ameninţare cu privire la declanşarea unui tsunami.

Locuitorii din Indonezia încă îşi mai amintesc de puternicul cutremur submarin din decembrie 2014, care a declanşat un tsunami în Oceanul Indian, în urma căruia au murit peste 200.000 de oameni în mai multe state. Provincia Aceh din zona de nord-vest a insulei Sumatra a fost în mod special grav afectată de tsunami.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO