Business Internaţional

Cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,9 grade, produs în vestul Iranului

Cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,9 grade,...

Autor: Mircea Olteanu, MEDIAFAX

22.07.2018, 15:13 158

Un seism de suprafaţă cu intensitatea de moment de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc duminică în vestul Iranului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Conform institutului american, seismul a avut loc la adâncimea de 5,7 kilometri, într-o zonă muntoasă la frontiera Iranului cu Irakul.

Epicentrul cutremurului a fost la 10,8 kilometri sud-sud-est de localitatea Tāzehābād, la 35 de kilometri vest-sud-vest de Javānrūd şi la 89 de kilometri vest-nord-vest de Kermanshah.

Potrivit agenţiei de ştiri The Associated Press, momentan nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase, însă având în vedere adâncimea mică la care s-a produs seismul se preconizează că a cauzat pagube materiale.

Seismul s-a produs la ora locală 14:37 (ora României, 13:07).

Cu aproximativ cinci ore mai devreme, un seism cu magnitudinea de 5,4 grade s-a produs în sud-vestul Iranului, la aproximativ 55,4 kilometri est de oraşul Shahr-e Qadīm-e Lār din provincia Fars.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO