Business Internaţional

Cutremur pe piaţa multinaţionalelor americane: Şeful PepsiCo pleacă după 12 ani de la conducerea companiei

Cutremur pe piaţa multinaţionalelor americane: Şeful...

Autor: Răzvan Botea

06.08.2018, 14:25 1265

Compania PepsiCo a anunţat că Indra Nooyi, care a fost CEO timp de 12 ani, va preda ştafeta conducerii executive a gigantului, după un mandat de 12 ani, potrivit CNBC.

Preşedintele Ramon Laguarta a fost ales de către consiliul director să preia cârma şi îşi va începe activitatea începând cu data de 3 octombrie.

După 24 de ani în companie şi 12 la conducerea acesteia, Nooyi se va retrage şi va rămâne preşedinte până la începutul anului 2019.

„Crescând în india, nu am crezut vreodată că voi avea posibilitatea de a conduce o companie atât de extraordinară. Am avut un impact asupra vieţii oamenilor mai mare decât am visat că este posibil. PepsiCo este astăzi într-o poziţie puternică pentru a-şi continua creşterea”, a spus Nooyi.

Laguarta, un veteran care are 22 de ani în companie, a fost preşedintele acesteia din septembrie anul trecut şi a supravegheat operaţiunile globale, strategia corporativă, politicile publice şi afacerile cu guvernele. Înainte de această poziţie, Laguarta  coordonat operaţiuni ale companiei din Europa şi din Africa.

În urma anunţului, preţul acţiunilor companiei au scăzut uşor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO