Business Internaţional

Davos: Internetul 5G este „începutul celei de-a patra revoluţii industriale“

Davos: Internetul 5G este „începutul celei de-a patra...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.01.2017, 00:00 1371
Tehnologia bazată pe internet mobil din generaţia 5G marchează „începutul celei de-a patra revoluţii industriale“, a afirmat la conferinţa Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia, directorul executiv al celei mai mari companii telecom din Turcia. Tehnologia 5G poate sprijini dezvoltarea pieţei a ceea ce se numeşte „Internetul Tuturor Lucrurilor“ (Internet of Things - IOT), „milioane, poate chiar miliarde de dispozitive conectate prin internet, a spus pentru CNBC Kaan Terzioglu, CEO al Turkcell.

Compania sa are o capitalizare de piaţă de 23 de miliarde de dolari. În timp ce tehnologia 4G a revoluţionat partea civilă a pieţei, 5G va remodela spaţiul industrial. „Aceasta va fi platforma care va lega împreună miliarde de dispozitive.“ Turkcell lucrează la dezvoltarea tehnologiei 5G din 2013, iar recent a finalizat un test în parteneriat cu Ericsson folosind internet din generaţia următoare. Terzio?lu nu a spus când 5G ar putea ajunge pe piaţa largă, dar unii jucători din industria de profil au sugerat 2018 ca an limită. Compania sud-coreeană de telecom KT a anunţat că vrea să lanseze o reţea 5G la jocurile olimpice de iarnă din 2018 de la Pyeongchang. Mai toţi producătorii mari de telefoane mobile investesc în tehnologie 5G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO