Business Internaţional

De câte ori sunt mai mari rezervele de cash ale Apple faţă de cele ale României

De câte ori sunt mai mari rezervele de cash ale Apple...

Autor: Luciana Georgescu

08.04.2014, 13:32 2137

Apple ocupă primul loc într-un clasament al sumelor de bani deţinute în numerar realizat de US Trust, surclasând ţări precum Qatar sau România, dar şi companii importante ca Microsoft, Google sau Coca-Cola, scrie Business Insider.

Companiile nu au depăşit în totalitate criza economică, o mare parte din ele investind sume mari de bani pentru a-şi spori rezervele de lichidităţi,  cu scopul de a-şi plăti obligaţiile financiare pe termen scurt.

“Pe fondul unui grad ridicat de incertitudine, un lucru este sigur: multe companii din SUA au foarte mult capital disponibil”, a declarat Joseph Quinlan, director în cadrul US Trust. “Într-adevăr, cele mai mare companii non-financiare din SUA beneficiază de rezerve ridicate de lichidităţi. La sfârşitul anului trecut, companiile aveau la dispoziţie 1.600 de miliarde de dolari (1.162 miliarde de euro), în creştere cu 12% faţă de 2012. Cele mai recente statistici indică un nivel dublu al lichidităţii comparativ cu cel din 2008, semn că firmele şi-au îmbunătăţit strategiile în perioada post-criză”, a mai spus Quinlan.

Multe dintre companiile din SUA deţin sume de bani în numerar care depăşesc cu mult nivelul unor mari economii.

“Capitalul corporaţiilor din SUA este mai mare decât rezervele internaţionale ale Japoniei, în valoare de 1.200 miliarde de dolari, situaţie surprinzătoare dacă luăm în considerare faptul că Japonia ocupă poziţia a doua în topul celor mai bogate naţiuni din lume”, a spus Quinlan. Multe astfel de exemple se regăsesc în tabelul realizat de US Trust.

Tabel: US Trust. Click pe foto pentru imaginea marita.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO