Business Internaţional

De ce ​a fost concediat cel mai excentric CEO din industria modei

De ce ​a fost concediat cel mai excentric CEO din...

Autor: Anca Ţenea

19.06.2014, 18:37 3735

Dov Charney şi-a pornit afacerile vânzând tricouri, în Canada, iar în 1997 a lansat brand-ul de haine American Apparel. Până în 2005, afacerea lui avea cea mai rapidă creştere de pe segmentul său de piaţă, în SUA. În 2012, ABC News îl numea cel mai plin de controverse, dar şi cel mai activ afacerist din ţară. Însă astăzi riscă să piardă tot, pentru că tocmai ce a fost concediat.

Deşi nu a fost nevoie de un scandal care să-l împingă afară din companie, o analiză îndelungată despre comportamentul său i-au făcut pe ceilalţi directori ai companiei să ceară demisia lui. De-a lungul timpului, el a fost implicat în numeroase scandaluri sexuale, fiind acuzat că şi-ar fi hărţuit angajatele sau că modul său de a conduce compania, extinzându-şi atribuţiile în toate domeniile, era unul absolut exagerat. Atitudinea sa faţă de aceste lucruri a fost însă una de mândrie, considerând că lumea apreciază astăzi aluziile sexuale şi un brand uşor de contestat.
 

Poţi citi mai multe despre Dov Charney pe www.gq.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO