Business Internaţional

De ce recheamă Tesla în service toate cele 123.000 de maşini modelul S

De ce recheamă Tesla în service toate cele 123.000 de...

Autor: Răzvan Botea

30.03.2018, 12:07 16139

Tesla recheamă în service toate modelele S produse înainte de aprilie 2016 pentru a adăuga o componentă la sistemul de direcţie şi alimentare, în timp ce compania a avut luna aceasta cea mai slabă performanţă la bursă din decembrie 2010, scrie Bloomberg.

Problema, despre care compania spune că nu a dus la vreun accident sau vătămare, impactează doar moelul S sedan, nu şi modelul X sport sau modelul 3, unul al un preţ mult mai accesibil. Rechemarea în service se face pentru aproximativ 123.000 de vehicule Tesla din întreaga lume.

Producătorul a spus că s-a sesizat şi a chemat în service maşinile după ce a observat coroziune excesivă în zona de direcţie, deşi asta doar într-un mediu rece, unde se foloseşte antiderapant ce conţine calciu, magneziu şi sare.

„Cu toate acestea, Tesla vrea să recheme în service toate maşinile model S din toată lumea, pentru a veni în întâmpinarea posibilităţii ca aceste vehicule să fie folosite într-un mediu coroziv”, a spus producătorul de maşini electrice în emailul său către clienţii.

Tesla a trecut printr-o lună grea datorită scepticismului analiştilor şi investitorilor în privinţa capacităţii companiei de a produce în masă noul model 3 sedan.

Preţul aciunilor a scăzut cu 22 de procente în ultima lună, cea mai mare scădere de când compania a devenit publică. Tesla a înregistrat o creştere de 3,2% joi şi la închiderea bursei din New York, o acţiune se tranzacţiona la preţul de 266,13 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO