De vină pentru slăbiciunea economiei americane ar fi şi pensionarii bogaţi

18 mai 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Există o vreme în viaţa fiecăruia când trebuie făcute economii. Există de asemenea o vreme când ar trebui să cheltuieşti: la pensie. Însă milioane de americani nu fac acest lucru, aducând America într-o situaţie ciudată, scrie Bloomberg.

Generaţiile mai tinere nu economisesc suficient pentru că veniturile acestora scad în continuare în raport cu generaţiile mai vechi, în timp ce americanii mai în vârstă stau pe volume fără precedent de active acumulate în urma boomului pieţelor de acţiuni şi imobiliară. Totuşi, aceşti pensionari, sau cel puţin cei bogaţi, nu-şi cheltuiesc banii strânşi. Se pare că motivul este teama de ce s-ar putea întâmpla.

Potrivit unui nou studiu, mulţi pensionari americani continuă să economisească şi după ce se pensionează. Americanul de rând de peste 60 de ani îşi reduce cheltuielile cu 2,5% pe an, sau aproximativ 20% pe o perioadă de 10 ani. Drept rezultat, milioane de americani trăiesc prea frugal. În medie şi ajustat la inflaţie, pensionarii intră pe segmentul de vârstă de 80 de ani mai bogaţi decât erau la 60 sau 70 de ani.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.05.2017

 
Cuvinte cheie:
america
, sua
, economie americana
, pensionari
, economii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide