Business Internaţional

Decizie surpriză în Marea Britanie: gigantul media Sky a decis să retragă Fox News din lista de programe difuzate

Decizie surpriză în Marea Britanie: gigantul media Sky...

Autor: Ştefan Stan

30.08.2017, 10:17 10054

Gigantul media Sky a decis să retragă Fox News din grila de programe difuzate în Marea Britanie. 21th Century Fox, proprietarul Fox News, deţinut de mogulul media Rupert Murdoch, susţine că decizia este bazată pe faptul că postul TV nu mai era comercial viabil, însă anunţul a atras o serie de critici, un oficial de top spunând că ”este mai uşor să retragă de tot Fox din Marea Britanie decât să cureţe scandalurile”. 

Un purtător de cuvânt al Fox News a anunţat că postul este orientat în cea mai mare parte către piaţa din SUA, gândit pentru audienţa americană şi că are în medie o audienţă de numai câteva mii de persoane pe zi în Marea Britanie. 

Decizia vine în condiţiile în care Rupert Murdoch a făcut o ofertă de achiziţie pentru gigantul media Sky, în valoare de 15 miliarde de dolari. Murdoch deja este acţionar în Sky, cu o participaţie de 39%, însă doreşte să cumpere şi restul de 61%. Deşi cele două companii ar fi bătut palma, achiziţia este încă analizată de guvernul britanic, iar procesul de aprobare ar putea dura câteva luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO