Business Internaţional

​Demisie la nivel înalt în sistemul bancar elen: Şeful celei mai mari bănci din Grecia şi-a dat demisia

​Demisie la nivel înalt în sistemul bancar elen:...

Autor: Liviu Popescu

17.01.2016, 13:13 527

Anthimos Thomopoulos, şeful Piraeus Bank Grecia, cea mai mare instituţie de credit din statul elen, a demisionat vineri, confirmând astfel informaţiile prezentate anterior de agenţia de presă Thomson Reuters.

“Piraeus Bank anunţă că Anthimos Thomopoulos a demisionat în astăzi (vineri –n.red) din funcţia de director general al băncii. Thomopoulos va fi la dispoziţia board-ului atât timp cât va fi necesar pentru a asigura o succesiune adecvată şi preluarea îndatoririlor sale”, se arată în comunicatul Piraeus Bank, în care nu se prezintă însă motivele demisiei.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) - care deţine o participaţie de 26% în Piraeus Bank- a dezminţit joi informaţiile din presă conform cărora ar fi cerut demisia lui Thomopoulos, care a venit în 2013 la Piraeus, de la National Bank of Greece, potrivit presei internaţionale.

Vineri, acţiunile Piraeus Bank Grecia la Bursa de Valori de la Atena s-au prăbuşit cu 14% ca urmare a confirmărmii demisiei. Joi, când apăruseră primele informaţii în presă cu o posibilă plecare a şefului Piraeus Bank, acţiunile se diminuaseră cu 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO