Business Internaţional

Deputat rus: Interesul Chinei pentru Siria este primul pas spre o alianţă non-NATO

Deputat rus: Interesul Chinei pentru Siria este primul...

Autor: Olimpia Nicolae

19.08.2016, 20:49 442

Guan Youfei, şeful Biroului comisiei militare chineze pentru alianţe internaţionale militare, a afirmat în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Apărării din Siria, generalul Fahd Jassem al-Freij, că Ministerul Apărării din China doreşte să sprijine cooperarea militară chineză cu statul sirian.

În privinţa acestei afirmaţii, Vladimir Komoedov, preşedintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat jurnaliştilor: "Interesul armatei chineze pentru Siria este primul pas către o alianţă politico-militară a statelor care nu fac parte din blocul NATO. A venit timpul pentru formarea unei asemenea coaliţii".

Vladimir Komoedov a adăugat că dacă Rusia, China, India şi Iranul ar întreprinde acţiuni comune în Orientul Mijlociu, problema eliminării terorismului şi a reţelei Stat Islamic ar fi rezolvată într-un an.

"Nu este vorba numai de potenţialul militar al acestor jucători, ci şi de influenţa lor politică", a subliniat Komodoev.

Potrivit lui Vladimir Knomodoev, Rusia, China, India şi Iranul au interese comune în Orientul Mijlociu, iar "pacea şi stabilitatea sunt necesare" în cadrul unei consecvenţe economice şi financiare în Europa şi Asia.

"De aceea şi alte state se pot alătura acestei alianţe despre care discutăm. Sunt bucuros că în sfârşit există un acord asupra acestei probleme la cel mai înalt nivel internaţional", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO