Business Internaţional

Designul tradiţional al umbrelei s-ar putea schimba după 3.000 de ani. Cum arată modelul cu jet cu aer. Galerie FOTO şi VIDEO

Cum arată umbrela

Cum arată umbrela

Autor: Ştefan Stan

14.10.2014, 12:47 6418

Un designer coreean a propus un nou model de umbrelă, fără pânze, care ar opri ploaia cu un jet de aer, proiectul revoluţionar începând să câştige popularitate pe platforma de finanţare colectivă Kickstarter, scrie Cnet.

Proiectul a mai fost menţionat în 2010, când apăruseră zvonuri despre un concept de umbrelă cu aer, tot din partea unui designer coreean, însă nu a ajuns niciodată în faza de producţie.

Umbrela de aer de pe Kickstarter a reuşit momentan să strângă numai 4.000 de dolari, din cei 10.000 necesari pentru producţie, însă mai sunt 11 zile până la finalul campaniei de finanţare.

Dacă proiectul va trece de etapa de finanţare, ar putea avea un real succes, pentru că ar elimina inconvenientele de la umbrelele tradiţionale, care a apărut în urmă cu 3.000 de ani. 

Umbrela de aer ar urma să fie produsă în trei versiuni. Versiunea A ar măsura 30 de centimertri, versiunea B 50 de centimetri şi versiunea C ar urma să fie reglabilă, de la 50 până la 80 de centimetri. Bateria umbrelei nu durează foarte mult, pentru versiunea A durata de ”viaţă” fiind de doar 15 minute, în timp ce pentru B şi C puterea de alimentare fiind extinsă la 30 de minute.

Umbrela de aer în Versiunea A ar urma să coste 88 de dolari, cea de-a doua versiune 98 de dolari, în timp ce pentru umbrela reglabilă a fost setat un preţ de 108 dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO