Deutsche Bank vinde o participaţie de 20% la o bancă din China, pentru 4 miliarde de dolari

29 dec 2015 Autor: Anca Dumitrescu

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a convenit vânzarea participaţiei de 20% deţinută la banca Hua Xia Bank din Beijing, asigurătorului chinez PICC Property and Casualty, într-o tranzacţie de până la 4 miliarde de dolari care îi va întări capitalul, relatează Reuters.

Banca germană, care aplică un program drastic de restructurare sub conducerea noului director general John Cryan, a devenit ultima dintr-un număr de instituţii financiare occidentale care îşi restrânge operaţiunile în China, unde limitările impuse participaţiilor străine au făcut dificilă atingerea creşterii strategice planificate de multe companii.

Reducerea participaţiilor la băncile chineze a rezultat deseori în profituri de ordinul miliarde de dolari pentru băncile europene şi americane.

Este probabil ca şi Deutsche Bank să obţină un mic profit, având în vedere că acţiunile Hua Xia sunt tranzacţionate în prezent la circa 11,44 yuani pe unitate, faţă de 4 yuani pe unitate în 2006, când banca germană a investit în cea chineză.

Deutsche Bank va păstra în China o companie mixtă specializată în tranzacţii cu instrumente financiare şi o companie de administrare a activelor.

Vânzarea participaţiei la banca din China va majora raportul Tier 1 al Deutsche Bank (între capital şi activele ponderate în funcţie de risc) cu circa 0,3-0,4 puncte procentuale, de la nivelul de 11,5% înregistrat la sfârşitul lunii septembrie.

Pentru consolidarea situaţiei financiare, Deutsche Bank a anunţat un plan de desfiinţare a 15.000 de locuri de muncă, renunţarea la activităţi unde lucrează circa 20.000 de angajaţi şi suspendarea dividendelor timp de doi ani.

 
Cuvinte cheie:
DEUTSCHE BANK
, CHINA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide