Business Internaţional

Deutsche Boerse şi NYSE Euronext au renunţat la acordul de fuziune

Deutsche Boerse şi NYSE Euronext au renunţat la acordul de fuziune

Autor: Anca Dumitrescu

02.02.2012, 19:49 247

Deutsche Boerse şi NYSE Euronext au anunţat joi că renunţă la acordul de fuziune, la o zi după ce Comisia Europeană (CE) l-a interzis pe motiv că unificarea celor doi operatori bursieri ar afecta grav concurenţa, transmite Bloomberg.

În urma fuziunii ar fi fost formată o companie cu o capitalizare de piaţă de peste 26 de miliarde de dolari, la preţul acţiunilor din februarie anul trecut, când cele două companii au anunţat că se află în negocieri.

CE a explicat că achiziţia NYSE Euronext de către Deutsche Boerse ar fi plasat peste 90% din piaţa derivatelor şi 30% din tranzacţiile cu acţiuni din Europa sub umbrela unei singure companii, prin fuziunea primilor doi operatori ca mărime.

Acţiunile Deutsche Boerse, cu sediul în Frankfurt, s-au depreciat cu 22% din februarie 2011 şi până la sfârşitul lunii trecute. Titlurile NYSE Euronext, cu sediul la New York, au pierdut 21% din valoare.

NYSE Euronext a anunţat renunţarea la fuziune pe pagina sa de Internet, după ce directorul general al companiei, Dominique Cerutti, a evocat iniţial posibilitatea de a contesta decizia CE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO