Business Internaţional

Dezastru în Venezuela: Liderii opoziţiei au fost reţinuţi de poliţie, ridicaţi din locuinţele lor

Dezastru în Venezuela: Liderii opoziţiei au fost...

Autor: Andrei Ionascu

01.08.2017, 10:29 177

Soţia lui Lopez şi fiica lui Ledezma au postat pe Twitter imagini din momentul reţinerii celor doi bărbaţi şi susţin că preşedintele Nicolas Maduro este responsabil de soarta acestora.

Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma se aflau în arest la domiciliu, din motive medicale. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de incitare publică, producere de pagube materiale şi conspiraţie pentru o lovitură de stat, în timpul protestelor antiguvernamentale din 2014.

Acum câteva zile, Leopoldo Lopez, liderul partidului Voinţa Populară, a lansat un videoclip pe YouTube în care i-a invitat pe venezueleni să iasă în stradă, în semn de protest faţă de alegerea Adunării Constituante.

În luna iulie, Lopez, unul din cei mai cunoscuţi opozanţi venezueleni, a fost eliberat din închisoare după mai bine de trei ani. Antonio Ledezma este liderul partidului Alianţa Poporului Curajos, de ideologie social-democrată. El se află în arest la domiciliu din 2015.

După anunţarea rezultatelor în cadrul alegerilor pentru Adunarea Constituantă, Nicolas Maduro a precizat că nu se va abate de la planurile sale de a rescrie Constituţia şi de a trage la răspundere adversarii.

"Nu mă pot intimida. Ameninţările şi sancţiunile imperiului nu mă sperie niciun moment, Nu ascult de ordinele din partea imperiului. Aştept mai multe sancţiuni din partea împăratului Donald Trump", a spus Maduro.

Luni, Statele Unite au impus sancţiuni împotriva preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după alegerea unei Adunări Constituante, catalogată de opoziţie şi de alte state drept un asalt asupra democraţiei. Conform noilor sancţiuni, companiilor americane şi cetăţenilor Statelor Unite le este interzis să întreprindă relaţii comerciale cu Nicolas Maduro. În plus, toate activele preşedintelui Venezuelei care fac obiectul jurisdicţiei din SUA vor fi îngheţate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO