Business Internaţional

Dezastru pentru cea mai veche bancă: Monte dei Paschi va concedia 2.600 de persoane

Dezastru pentru cea mai veche bancă: Monte dei Paschi va...

Autor: Departamentul Economic

25.10.2016, 10:28 1734

Banca Monte dei Paschi di Siena plănuieşte să concedieze 2.600 de persoane, să închidă 500 de sucursale şi să vândă unităţile şi creditele neperformante, într-o încercare de a atrage investitorii şi de a salva banca, scrie Bloomberg. 

Cea mai veche bancă din lume ţinteşte profituri anuale de 978 mil. euro în 2018 şi 1,11 mld. euro în 2019. Banca de asemenea renunţă la o parte din divizia de achiziţii şi la planul de a recupera datoria neperformantă, potrivit unui anunţ de marţi al băncii.

Monte Paschi a primit o ofertă de la Instituto Centrale delle Banche Popolari Italiene să cumpere divizia de achiziţii comerciale pentru 520 de milioane de euro.

"Relansarea businessului comercial este bazată pe accelerarea procesului de digitalizare şi pe un focus mai puternic pe retail şi afaceri mici", a comunicat banca.

CEO-ul Marco Morelli, care ocupă această poziţie de numia şase săptămâni, vrea să convingă acţionarii că banca poate să întoarcă pagina prin renunţarea la creditele neperformante şi reorganizare pentru a creşte veniturile.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO