Business Internaţional

Dezastru pentru zeci de mii de călători: Una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa anulează peste 670 de zboruri din cauza grevelor masive ale piloţilor

Dezastru pentru zeci de mii de călători: Una dintre...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

26.04.2019, 13:20 3057

Compania aeriană Scandinavian airline (SAS) a anulat vineri 673 de curse aeriene, afectând aproximativ 72.000 de pasageri, după ce piloţii din Danemarca, Norvegia şi Suedia au intrat în grevă, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Discuţiile mediatele cu sindicatele piloţilor SAS, care reprezintă aproximativ 1.500 de piloţi, s-au încheiat vineri fără un acord.

Mediatorii au declarat că există diferenţe mari între părţile implicate. Piloţii au declarat că vor să fie compensaţi pentru salariile reduse.

În Suedia, piloţii au cerut o mărire de salariu cu 13%, în timp de mediatorii au oferit o majorare de doar 2-3%.

Liderul grupului piloţilor SAS din Suedia, Wilhelm Tersmeden, a subliniat de asemenea necesitatea unui program de muncă mai bine pus la punct.

Zborurile interne, cât şi cele europene au fost amânate.

"Este un regret faptul că greva piloţilor va avea un impact negativ asupra clienţilor noştri", a declarat purtătoarea de cuvânt a SAS, Karin Nyman.

Discuţiile între sindicate şi reprezentanţii SAS au loc încă din luna martie. Angajaţii au avertizat că va avea loc o grevă în apilie.

La începutul săptămânii, SAS a oferit pasagerilor posibilitatea de a îşi schimba zborurile programate pentru vineri, sambătă, duminică şi luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO