Business Internaţional

Dezastrul continuă: Bilanţul incendiilor de vegetaţie din zona Atenei a ajuns la 85 de morţi

Dezastrul continuă: Bilanţul incendiilor de vegetaţie...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

26.07.2018, 15:13 98

Cel puţin 85 de persoane au decedat, iar alte câteva zeci sunt în continuare date dispărute, în urma incendiilor de vegetaţie din regiunea Atenei, a anunţat joi un purtător de cuvânt al pompierilor, precizând că echipele de salvare mai au de intrat într-un număr mare de clădiri din zona afectată, informează cotidianul Ekathimerini.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile din Grecia era de 82 de morţi.

Stavroula Malliri, purtător de cuvânt al pompierilor, a solicitat rudelor persoanelor dispărute să vină pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Aproximativ 130 de pompieri şi militari sunt implicaţi în operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute, însă momentan este dificil de stabilit numărul celor dispăruţi în condiţiile în care unele dintre aceste persoane ar putea să se numere printre cei decedaţi.

Ministerul Infrastructurii a comunicat joi că peste 1.200 de clădiri din zona afectată sunt considerate nelocuibile.

Evangelos Bournos, primarul localităţii Rafina, a declarat pentru postul SKAI TV că se teme că numărul persoanelor decedate ar putea depăşi cifra de 100. Oficialul a precizat că 98% din localitatea Mati - unde s-au înregistrat cele mai multe decese - a fost distrusă, la fel ca şi aproximativ 50% din localitatea Kokkino Limanaki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO