Business Internaţional

Dezastrul din Golful Mexic: Ar putea fi cea mai mare scurgere de petrol de la catastrofa din 2010 când s-au vărsat 5.000 de barili pe zi timp de 153 de zile

Foto: Dezastrul BP din Golful Mexic, Deepwater Horizon

Foto: Dezastrul BP din Golful Mexic, Deepwater Horizon

Autor: Alex Ciutacu

17.10.2017, 19:05 51618

O scurgere de petrol în Golful Mexic ar putea fi cel mai mare dezastru de acest tip de la incidentul din 2010, când explozia platformei Deepwater Horizon a provocat moartea a 11 persoane şi 5,000 de barili pe zi s-au scurs în medie în Golful Mexic timp de 153 de zile, potrivit Bloomberg.

Platforma Delta House, situată la 64 de kilometri sud-este de Venice, Louisiana, a suferit o scurgere de petrol de aproximativ 9,350 de barili de petrol săptămâna trecută, potrivit operatorului LLOG Exploration.

Acest incident s-a transformat în cea mai mare scurgere petrolieră din ultimii şapte ani, potrivit datelor provenite de la Biroul Statelor Unite pentru Siguranţa Mediului, chiar dacă reprezintă doar o mică parte din milioanele de barili scurse în 2010.

Scurgerea LLOG a fost declanşată de o ruptură într-o conductă scurtă din structura subacvatică. O serie de bariere plasate de o parte şi de alta a conductei au oprit scurgerea dar conducta nu a fost reparată încă, spune Rick Fowler, vicepreşedintele companiei pentru proiecte de adâncime.

Producţia de petrol de la Delta House a scăzut la 57,000 de barili pe zi, de la 90,000, nivelul producţiei înainte de scurgere. Sistemul subacvatic afectat de ruptură a fost închis, dar sistemele conectate acestuia nu au fost închise. Fowler susţine că ruptura nu a fost cauzată de uraganul Nate.

BSEE, agenţia federală care reglementează extracţiile de energie şi de minerale, a întocmit un panel de cinci membri pentru a investiga cauza scurgerii, potrivit unei declaraţii. Inspectorii, inginerii şi echipa care se ocupa de investigaţie vor analiza ce descoperă pe perioada anchetei şi vor face recomandări.

„Investigaţia panelului este un pas necesar pentruca BSEE să determine cauza sau cauzele incidentului şi să emită recomandări pentru a preveni astfel de evenimente în viitor”, spune Lars Herbst, directorul BSEE din regiunea Golfului Mexic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO