Business Internaţional

Dezastrul pentru Volkswagen continuă: astăzi producţia de Golf a fost oprită. Gigantul german a reînceput discuţiile cu furnizorii, într-o încercare de a salva producţia

Dezastrul pentru Volkswagen continuă: astăzi producţia...

Autor: Ştefan Stan

22.08.2016, 11:53 5313

Volkswagen a reînceput discuţiile cu un furnizor după ce o dispută fără precedent a obligat producătorul german să oprească producţia de Golf, scrie Bloomberg.

Volkswagen a oprit mai multe divizii din fabricile sale luni, oprind de tot producţia la Passat şi Golf, potrivit purtătorului de cuvânt al producătorului german.

Negocierile cu furnizorul de scaune şi părţi de cutii de viteză vor reîncepe în cursul zilei de luni

Furnizorul de scaune Prevent Group şi Automobilguss, furnizorul de părţi pentru transmisie, au suspendat livrările către Volkswagen când compania a refuzat să ramburseze o sumă de bani după renunţarea la un contract. Producătorii de piese au cerut compensaţii de 58 de milioane de euro, potrivit ziarului german Sueddeutsche Zetung.

"Măcar purtăm din nou discuţii astăzi. Nu va fi vorba doar despre contractul curent, dar va fi probabil vorba şi despre următoarele luni şi ani care urmează", a spus Olaf Lies, membru al comisiei de supraveghere din cadrul VW.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO