Business Internaţional

Diagrama acordului liderilor europeni. Multe săgeţi care se învârt în cerc şi multe semne de întrebare. Există o ieşire din criză? Cum comentaţi?

Diagrama acordului liderilor europeni. Multe săgeţi care se învârt în cerc şi multe semne de întrebare

Autor: Adrian Voicu

27.10.2011, 20:58 1937

Reuters a publicat o diagramă a "acordului de salvare a zonei euro" realizată de un consilier neidentificat al unuia dintre guvernele implicate în negocieri.

Astfel, conform diagramei, Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) ar urma să fie alimentat fie printr-un vehicul investiţional realizat din fonduri venite din partea sectorului privat, sector care ar trebui să ajute şi băncile cu capital suplimentar pentru o solvabilitate de 9%.

Fondurile de salvare, care ar trebui să se ridice la 1.000 de miliarde de euro, ar trebui apoi utilizate pentru susţinerea guvernelor şi... recapitalizarea băncilor? Care bănci ar trebui să renunţe de asemenea la 50% din datoriile Greciei? Diagrama arată multe săgeţi care într-un final par să se învârtă în cerc şi multe semne de întrebare, adăugând multe probleme ce par de nerezolvat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO