Business Internaţional

Dieselgate pare să nu se mai termine pentru Volkswagen: Poliţia germană a arestat un oficial al Porsche în legătură cu scandalul emisiilor poluante

Dieselgate pare să nu se mai termine pentru Volkswagen:...

Autor: Mircea Olteanu

20.04.2018, 13:59 9309

Un oficial al producătorului auto Porsche, parte a grupului Volkswagen, a fost arestat de poliţia germană în cadrul anchetei privind scandalul emisiilor poluante, a anunţat vineri compania, potrivit presei locale.

În urmă cu două zile, procurorii au descins la zece adrese din sudul Germaniei în cadrul unei anchetei ce vizează mai mulţi foşti sau actuali lideri ai Porsche suspectaţi de implicare în scandalul privind manipularea emisiilor poluante.

Ancheta vizează un membru al consiliului de administraţie al Porsche, un alt membru din conducerea companiei şi o a treia persoană care nu mai este angajată la Porsche, au precizat autorităţile.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, care citează o sursă familiară cu situaţia, autorităţile germane l-au arestat pe şeful departamentului pentru sisteme de propulsie din cadrul Porsche, motivând că există riscul ca acesta să fugă.

Cotidianul Bild am Sonntag a relatat că directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat angajaţii companiei în legătură cu arestarea unui oficial, prin intermediul unui memoriu intern.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze cazul.

Grupul auto german Volkswagen trebuie să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Autorităţile germane au extins ancheta privind manipularea testelor de emisii poluante şi asupra altor divizii ale Volkswagen, inclusiv Porsche.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO