Business Internaţional

Discurs istoric în China: Preşedintele Xi Jinping avertizează să "situaţia este gravă" din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 42 de morţi

Discurs istoric în China: Preşedintele Xi Jinping...

Autor: Teodora Marinescu

25.01.2020, 23:59 2935

Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, că "situaţia este gravă" în China, după ce bilanţul cazurilor de coronavirus a ajuns la 42 de morţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

China a anunţat de asemenea că restricţiile privind transportul vor fi aplicate în continuare. Cu toate acestea, liderul chinez a transmis că este optimist în ceea ce priveşte înlăturarea virusului.

"Sunt sigur că suntem în stare să câştigăm această bătălie şi să înfrângem epidemie prin prevenire şi control", a declarat Xi Jinping.

"Având în vedere situaţia gravă şi răspândirea accelerată a infecţiei cu coronavirus, trebuie să consolidăm conducerea centralizată şi unificată a partidului central", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO