Business Internaţional

Discuţie între România şi SUA despre consolidarea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre

Discuţie între România şi SUA despre consolidarea...

Autor: Mediafax

28.09.2016, 10:59 89

Pe data de 26 septembrie 2016, la Washington, a avut loc cea de-a cincea reuniune a grupului de lucru pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic România – SUA, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Departamentul american de Stat.

"O cooperare temeinică în ceea ce priveşte securitatea este o parte vitală a Parteneriatului Strategic România – SUA," se afirmă în comunicat.

"Pe baza unor succese precum finalizarea instalaţiei în domeniul apărării antirachetă de la Deveselu, cele două state partenere vor continua să lucreze împreună, cât şi în cadrul NATO în vederea implementării rapide şi integrale a angajamentelor asumate la Summitul de la Varşovia până în 2017 - în mod notabil prin înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale ce va fi condusă de România şi întărirea prezenţei maritime şi aeriene a Alianţei (Nord-Atlantice) în regiunea Mării Negre," continuă comunicatul.

"Dorim să continuăm cooperarea în promovarea dezvoltării comune şi asistenţei tehnice către Republica Moldova, Balcanii de Vest şi în alte regiuni."

În comunicat se mai afirmă că cele două state se angajează să continue eforturile pentru a face "piaţa regională de energie mai transparentă, predictibilă, integrată, diversificată şi competitivă". Un interes particular este acordat realizării interconexiunilor între reţele de gaze din România, Bulgaria, Ungaria şi Austria, dar şi dintre România şi Republica Moldova, cât şi dezvoltării rezervelor marine din zona pontică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO