Business Internaţional

Discuţiile de fuziune dintre Alstom - Franţa şi Siemens - Germania lasă grupul Bombardier în aer

Discuţiile dintre cei doi producători de trenuri de mare viteză reprezintă o surpriză

Discuţiile dintre cei doi producători de trenuri de mare viteză reprezintă o surpriză

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2017, 00:00 972

Compania franceză Alstom a anunţat că poartă discuţii cu Siemens din Germania cu privire la o potenţială fuziune a operaţiunilor din domeniul feroviar, o alianţă care ar aduce împreună doi foşti rivali europeni şi ar lăsa compania canadiană Bombardier vulnerabilă în faţa competiţiei din China, scrie Bloomberg.

Boardurile Siemens şi Alstom se vor întâlni la începutul acestei săptămâni pentru a aproba tranzacţia. Discuţiile dintre cei doi producători de trenuri de mare viteză reprezintă o surpriză în cadrul negocierilor purtate la nivelul industriei mondiale de trenuri care face eforturi de consolidare.

Bombardier a purtat la rândul său discuţii cu Siemens cu privire la o posibilă combinare a diviziilor de operaţiuni feroviare. Siemens şi Bombardier erau aproape de încheierea unui acord la sfârşitul lunii august, însă discuţiile s-au lovit de o serie de semne de întrebare privitoare la posibile probleme ale Bombardier.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO