Business Internaţional

Dobânzile la dolar cresc din nou: Banca Centrală Americană pregăteşte pieţele financiare ale lumii pentru o nouă majorare

Dobânzile la dolar cresc din nou: Banca Centrală...

Autor: Anca Olteanu

23.02.2017, 10:26 215

Oficialii Fed au discutat despre posibilitatea creşterii ratei dobânzii de la începutul lunii martie, în prima întâlnire de când Donald Trump a preluat administraţia Statelor Unite.

O mare parte din economişti au progonozat o creştere în luna iunie.

Totuşi, reprezentanţii Fed nu au părut să fie de acord asupra perioadei de creştere a ratei dobânzii, pe fondul incertitudinilor generate de politicile preşedintelui Trump.

O parte dintre oficialii Fed se tem că şomajul ar putea să scadă sub ţinta stabilită de Fed, de 4,8%. Acest lucru ar putea declanşa presiuni asupra inflaţiei şi ar forţa Fed să mărească ratele la un nivel accelerat faţă de aşteptările pieţelor financiare.

În decembrie, şomajul a fost de 4,7%, dar acesta a revenit la 4,8% în ianuarie.

Fed a păstrat rata dobânzii cheie neschimbată în urma întâlnirii 31 ianuarie-1 februarie.

În decembrie, Fed a majorat rata dobânzii cu 0,25 puncte procentuale. Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC), un organism din cadrul sistemului bancar central din SUA, a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale de la intervalul 0,25%-0,5% la 0,5%-0,75%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO