Business Internaţional

Dobânzile mici generează un boom al preţurilor caselor în Europa

În Spania şi Portugalia preţul caselor va creşte cu 2,5%. Foto: Shutterstock

În Spania şi Portugalia preţul caselor va creşte cu 2,5%. Foto: Shutterstock

Autor: CătăIina Apostoiu

04.03.2016, 00:01 2367

Preţurile locuinţelor sunt în creştere sau se menţin stabile în toate marile economii europene graţie ratelor ultrascăzute ale dobânzii, relevă o nouă analiză a agenţiei de rating Standard & Poors, potrivit The Telegraph. Ratele scăzute ale dobânzii sunt transferate către consumatori, permiţându-le acestora să împrumute mai mulţi bani pentru a-şi finanţa achiziţii mai importante de proprietăţi, ceea ce împinge preţurile în sus.

În Marea Britanie, preţurile sunt în creştere de câţiva ani şi vor avansa cu 5% în 2016, se arată în raport. Creşteri similare de preţuri se vor înregistra şi în Germania şi Irlanda.

Spania şi Portugalia, afectate puternic de prăbuşirea preţurilor în timpul şi după criza financiară, vor înregistra creşteri de 2,5%. Italia va consemna o creştere mai modestă pe acest segment, de aproximativ 1,5%, în timp ce piaţa rezidenţială a Franţei va stagna în acest an. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO