Business Internaţional

Dobânzile negative la obligaţiuni au ajuns în Ungaria

Dobânzile negative la obligaţiuni au ajuns în Ungaria

Autor: Catalina Apostoiu

23.03.2017, 00:00 398

Agenţia de administrare a datoriilor guvernamentale (AKK) din Ungaria a vândut titluri de trezorerie cu discount pe trei luni de 12 miliarde de forinţi (40 milioane de euro), reducându-şi oferta iniţală cu 8 miliarde de forinţi din cauza nivelului scăzut de subscriere, relatează Budapest Business Journal.

Randamentul mediu a fost de 0,01%, egal cu minimul record atins de randamentul licitaţiei anterioare desfăşurate cu o săptămână în urmă. Randamentele au fost cuprinse între 0,03% şi -0,01%, primul randament negativ înregistrat de un titlu guvernamental ungar.

Practic, acest lucru a însemnat că unii investitori au plătit pentru a putea cumpăra titluri guvernamentale ungare. Dealerii primari au depus oferte pentru titluri de 14,2 miliarde de forinţI, sub oferta iniţială de 20 miliarde de forinţi. Un astfel de nivel scăzut al subscrierilor nu a mai fost înregistrat de la începutul lunii ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO