Business Internaţional

Doi români, daţi dispăruţi în urma ciocnirii între două ambarcaţiuni în sudul Marii Britanii

Doi români, daţi dispăruţi în urma ciocnirii între...

Autor: Mircea Olteanu

06.08.2017, 14:42 163

Echipaj ale Pazei de coaste britanice caută doi români care au fost daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în Canalul Mânecii, în apropiere de localitatea Shoreham din comitatul West Sussex, au anunţat autorităţile, care au precizat că un bărbat a fost descoperit decedat, potrivit BBC News online.

La operaţiunile de salvare participă mai multe echipaje ale Pazei de coaste şi două elicoptere, informează site-ul cotidianului Express.

Un bărbat din Londra, originar din România, în vârstă de 45 de ani, a fost salvat de o ambarcaţiune de pescuit şi transportat la spital, în timp ce un alt supravieţuitor ar fi fost găsit pe o plajă din zonă, însă nu se cunoaşte dacă a doua persoană are legătură cu acest incident.

Salvatorii sunt acum în căutarea celor doi români care făceau parte din echipajul uneia dintre ambarcaţiunile implicate în incidentul petrecut duminică dimineaţa.

Reporterul BBC Simon Jones a relatat că bărbatul salvat le-a spus anchetatorilor că în ambarcaţiunea care s-a scufundat mai erau alţi trei bărbaţi.

Poliţia din Sussex a transmis că informaţiile disponibile indică faptul că ambarcaţiunea, în care se aflau patru bărbaţi, aparent toţi din România, a ridicat ancora din portul Brighton în cursul nopţii şi s-a scufundat câteva ore mai târziu din motive încă neclare. Se crede că ar fi plecat la pescuit.

Primele relatări sugerau că două ambarcaţiuni au fost implicate într-o coliziune, însă autorităţile au anunţat ulterior că nu momentan nu se cunosc cauzele scufundării ambarcaţiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO