Business Internaţional

Dominaţia sectorului IT: Compania indiană Tata Consultancy Services a depăşit o capitalizare de piaţă de 100 de miliarde de dolari. Grupul este în spatele unor branduri precum Jaguar Land Rover

Dominaţia sectorului IT: Compania indiană Tata...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 11:29 423

Capitalizarea de piaţă a companiei Tata Consultancy Services (TCS) a depăşit bariera de 100 de miliarde de dolari şi este prima companie indiană care atinge acest prag în ultimul deceniu, şi abia a doua din istorie, potrivit CNN.

Reliance Industries, conglomeratul deţinut de cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a înregistrat o capitalizare de 100 de miliarde de dolari în 2007, dar astăzi valorează 89 de miliarde de dolari.

TCS face parte din Tata Group, un alt mare conglomerat indian care vinde orice de la maşini, la sare şi deţine branduri globale precum Jaguar Land Rover.

„Suntem încântaţi şi recunoscători faţă de angajaţii şi faţă de clienţii noştri, care au fost necesari pentru atingerea acestui prag”, a transmis Rajesch Gopinathan, CEO al TCS.

Acţiunile companiei au crescut cu 4% luni, ceea ce a dus la capitalizarea de 100 de miliarde de dolari, însă astăzi, acţiunile companiei se tranzacţionează la 51,9 dolari per acţiune, ceea ce duce la o capitalizare de 99,4 miliarde de dolari.

TCS a raportat săptămâna trecută venituri trimestriale de aproape 5 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO