Donald Trump acuză presa "lipsită de onestitate" că ascunde performanţele sale "incredibile"

16 feb 2017 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat din nou, în termeni foarte duri, presa americană, acuzând că este "lipsită de onestitate", liderul de la Casa Albă evocând performanţe "incredibile" la început de mandat şi anunţând combaterea în continuare a imigraţiei şi terorismului.

"Din păcate, cea mai mare parte a presei de la Washington DC, New York şi Los Angeles nu scrie pentru oameni, ci pentru interese particulare ale unui sistem defect. Presa a devenit atât de lipsită de onestitate încât dacă nu vorbim despre acest lucru facem un mare deserviciu poporului american", a afirmat Donald Trump, potrivit cotidianului The Washington Post.

"Mă aflu astăzi aici pentru a le oferi noi informaţii cetăţenilor americani despre progresele incredibile pe care le-am înregistrat în cele patru săptămâni de la începerea mandatului. Am înregistrat progrese incredibile. Nu cred că a mai fost vreodată un preşedinte ales care într-o perioadă atât de scurtă să facă ce am făcut noi", a spus Donald Trump într-o conferinţă de presă.

"Un nou sondaj Rasmussen ..., de fapt, ... pentru că lumea înţelege, presa nu înţelege... De fapt şi presa înţelege, dar nu scrie. Să o spun aşa: un nou sondaj Rasmussen difuzat cu scurt timp în urmă arată că avem o cotă de susţinere de 55% care este în creştere. (...) Eu am candidat pentru a fi preşedintele cetăţenilor ţării noastre. Sunt aici pentru a schimba sistemul defect, astfel încât să servească interesele familiilor şi comunităţilor", a subliniat Donald Trump.

Donald Trump a promis că săptămâna viitoare va adopta un nou decret antiimigraţie. "Voi menţine promisiunile, nu voi da înapoi de la apărarea ţării. Vom emite o nouă ordonanţă executivă săptămâna viitoare, pentru a apăra în totalitate ţara", a spus liderul de la Casa Albă, reiterând eforturile de combatere a infracţionalităţii. "Am iniţiat un efort naţional pentru deportarea infractorilor străini, pentru eliminarea membrilor grupurilor interlope şi a altor indivizi care prezintă riscuri asupra ordinii publice. Salvăm zilnic vieţile americanilor", a subliniat Trump.

Preşedintele a promis distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic, contracararea acţiunilor Iranului şi consolidarea forţelor americane.

"Reţeaua teroristă Stat Islamic se extinde precum cancerul - aceasta este o altă mizerie pe care am moştenit-o. Şi am impus noi sancţiuni Iranului, o naţiune care a profitat de Administraţia anterioară şi care este principalul susţinător al terorismului global", a spus Trump.

"În plus, am ordonat elaborarea unui plan pentru reconstruirea masivă a armatei Statelor Unite", a încheiat Donald Trump.

 
Cuvinte cheie:
SUA
, POLITICA
, presa
, performante
, acuzatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide