Business Internaţional

Donald Trump afirmă că atacul armat din Texas are drept cauză o "problemă de sănătate mintală"

Donald Trump afirmă că atacul armat din Texas are drept...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

06.11.2017, 10:31 73

Preşedintele american Donald Trump a declarat că atacul armat din Texas nu are legătură cu chestiunea legislaţiei privind armele de foc, ci este vorba de o "problemă de sănătate mintală" a atacatorului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

"Avem multe probleme de sănătate mintală în ţara noastră, ca de altfel şi în alte ţări. Însă această nu este o situaţie cu arme", a declarat liderul american într-o conferinţă la Tokyo.

Trump a mai adăugat că primele informaţii indică faptul că atacatorul era "un individ foarte bolnav mintal, cu multe probleme".

"Din fericire, altcineva a avut o armă şi a tras în direcţia opusă", a completat preşedintele.

"Aceasta este o problemă de sănătate mintală de cel mai ridicat nivel. Este un eveniment foarte, foarte trist", a mai afirmat Trump.

Un individ înarmat cu o puşcă de asalt a ucis 26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi într-o biserică din Sutherland Springs, la est de San Antonio, statul Texas.

În cursul incidentului, un localnic a deschis focul asupra atacatorului, care a fugit în vehiculul său, fiind ulterior găsit mort într-o altă parte a statului Texas.

Nu este momentan clar dacă suspectul s-a sinucis ori a decedat după ce ar fi fost rănit de localnicul care a deschis focul, au anunţat autorităţile americane.

"Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia", a scris pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump, la scurt timp după atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO