Business Internaţional

Donald Trump amână mutarea ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim; Israelul exprimă "dezamăgire"

Donald Trump amână mutarea ambasadei SUA din Tel Aviv...

Autor: Mihai Draghici

01.06.2017, 20:01 126

"Chiar dacă preşedintele Donald J. Trump a amânat mutarea ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim, nimeni nu trebuie să considere că acesta ar fi vreun pas înapoi din punctul de vedere al susţinerii puternice acordate Israelului şi alianţei SUA-Israel. Preşedintele Trump a luat această decizie pentru a maximiza şansele de a negocia cu succes un acord de pace între Israel şi palestinieni, îndeplinind obligaţia solemnă de a apăra interesele de securitate ale Americii. Dar, aşa cum a spus în mod repetat că are intenţia de a muta ambasada, problema nu este dacă această măsură se va produce, ci când", a comunicat joi Casa Albă, potrivit agenţiei Associated Press.

Însă premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat "dezamăgire" în legătură cu decizia lui Donald Trump. "Poziţia clară a Israelului este că ambasada SUA, la fel ca toate ambasadele ţărilor cu care avem relaţii diplomatice, ar trebui să fie în Ierusalim, capitala noastră eternă. Menţinerea ambasadelor în afara capitalei îndepărtează perspectivele păcii prin alimentarea fanteziei palestiniene că poporul evreu şi statul evreu nu au nicio legătură cu Ierusalimul. Chiar dacă Israelul este dezamăgit că ambasada nu va fi mutaă acum, apreciem exprimarea de către preşedintele Trump a prieteniei faţă de Israel şi angajamentul de a muta ambasada în viitor", a reacţionat Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO