Business Internaţional

Donald Trump avertizează China, acuzând-o că aprovizionează cu petrol Coreea de Nord

Donald Trump avertizează China, acuzând-o că...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

28.12.2017, 20:01 1576

Donald Trump, preşedintele SUA, s-a declarat joi "foarte dezamăgit" că Administraţia din China alimentează cu petrol Coreea de Nord, avertizând că din această cauză nu se va putea ajunge la soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene.

"Prinşi cu mâinile pătate; sunt foarte dezamăgit că Administraţia din China permite trimiterea petrolului în Coreea de Nord", a transmis Donald Trump joi seară prin Twitter.

"Dacă aceste lucruri vor continua, nu va exista niciodată o soluţie amiabilă la problema nord-coreeană!", a atras atenţia liderul de la Casa Albă.

Un cotidian sud-coreean a relatat că nave chineze au transferat petrol unor vase nord-coreene. Aproximativ 30 de manevre de acest fel au fost observate de sateliţi de spionaj americani începând din octombrie, au declarat oficiali sud-coreeni pentru publicaţia Chosun Ilbo.

Însă China a respins acuzaţiile, dând asigurări că nu a încălcat deloc embargoul impus de Naţiunile Unite Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO