Business Internaţional

Donald Trump denunţă colaborarea Chinei cu regimul din Coreea de Nord

Donald Trump denunţă colaborarea Chinei cu regimul din...

Autor: Mihai Draghici

05.07.2017, 14:53 179

"Schimburile comerciale între China şi Coreea de Nord au crescut cu aproape 40% în primul trimetru al anului. Atât de mult colaborează China cu noi; dar trebuia să încercăm", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Imediat după ce Coreea de Nord a testat marţi prima rachetă intercontinentală, Donald Trump afirma: Coreea de Nord tocmai a lansat o altă rachetă. Oare acest om (liderul nord-coreean Kim Jong-Un) are ceva mai bun de făcut în viaţă? Este greu de crezut că Administraţia Coreei de Sud şi Japonia vor mai suporta mult timp această situaţie. Poate China va face o manevră puternică asupra Coreei de Nord pentru a pune capăt o dată pentru totdeauna acestei absurdităţi!".

Administraţia Donald Trump a cerut Chinei în mai multe rânduri să exercite presiuni asupra regimului nord-coreean, condus de preşedintele Kim Jong-Un, pentru oprirea programelor balistic şi nuclear.

În luna iunie, Donald Trump afirma că Beijingul a încercat să ajute Washingtonul în criza cu Phenianul, dar "eforturile nu au dat rezultate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO