Business Internaţional

Donald Trump începe izolarea SUA? Noul preşedinte american a anunţat că va iniţia retragerea SUA din TTIP, în prima zi a instituirii sale în funcţie

Donald Trump începe izolarea SUA? Noul preşedinte...

Autor: Olimpia Nicolae

22.11.2016, 07:50 14745

TTIP a reprezentat unul dintre punctele centrale ale administraţiei Barack Obama, dar pe care Trump l-a catalogat drept ”oribil”, în cadrul campaniei sale.

Trump a afirmat într-o înregistrare postată online că una dintre priorităţile sale în primele 100 de zile de la investirea sa în funcţie va fi ca echipa sa de tranziţie ”să dezvolte o listă de acţiuni executive de care să ne ocupăm încă din prima zi, pentru a restaura politicile noastre şi de a ne recupera slujbele”.

“În privinţa acordului, voi elibera o notificare în privinţa retragerii din TTIP, un potenţial dezatru pentru ţara noastră. În schimbul acestuia vom negocia corect, acorduri bilaterale care vor reptoduce joburi şi vor duce la redobândirea industriei americane ”, a adăugat acesta.

“Indiferent dacă este vorba de producerea oţelului, maşinilor, tratamentul bolilor, vreau ca următoarea generaţie de producţie şi inovaţie să aibă loc aici (SUA, n. red), pe teritoriul măreţului nostru stat, America”, a spus Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO