Business Internaţional

Donald Trump îşi asumă responsabilitatea pentru posibila reluare a dialogului între Phenian şi Seul

Donald Trump îşi asumă responsabilitatea pentru...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

04.01.2018, 14:42 98

"Consideră cineva că aceste discuţii şi dialoguri ar avea loc între Coreea de Nord şi de Sud, dacă nu eram suficient de hotărât, puternic şi dispus să folosesc toată "forţa" noastră împotriva Nordului", a afirmat Donald Trump pe contul personal de Twitter.

Tot joi, liderul forţelor armate americane în Coreea de Sud a avertizat împotriva aşteptărilor ridicate cu privire la iniţierea unor discuţii de pace între Coreea de Nord şi restul statelor, pe fondul disputelor dintre Phenian şi Washington.

Într-o declaraţie făcută de Anul Nou, liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un, a afirmat că este deschis către un dialog între cele două Corei, propunând să trimită o delegaţie la Jocurile de Iarnă, care vor avea loc în oraşul sud-coreean Pyeongchang.

Vincent Brooks a mai declarat că propunerea ar putea fi o strategie menită să oprească cele cinci ţări (SUA, Coreea de Sud, China, Japonia şi Rusia) care doresc soluţionarea crizei nord-coreene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO