Business Internaţional

Donald Trump îşi schimbă discursul: Renunţă la agresivitate şi violenţă şi vrea să pozeze într-un candidat tradiţional la preşedinţie

Donald Trump îşi schimbă discursul: Renunţă la...

Autor: Ştefan Stan

13.07.2016, 12:58 54908

După ce campania prezidenţială din SUA a atins un punct de cotitură săptămâna trecută, Donald Trump a decis, la sfaturile consilierilor săi, să facă ceea ce părea imposibil: să îşi transforme discursul din unul agresiv şi radical într-unul de calm şi leadership.

Trump a dat o declaraţie liniştită vineri dimineaţă, exprimându-şi dezaprobarea pentru uciderea celor doi bărbaţi de culoare de poliţie în Louisiana şi Minnesota, şi pentru asasinarea celor cinci ofiţeri de poliţie de un lunetist în Dallas.

Unii dintre apropiaţii acestuia s-au temut însă că o abordare atât de reţinută ar putea fi insuficientă. Aşa că Keith Schiller, un bodyguard şi apropiat al lui Trump, fost ofiţer de poliţie, l-a sfătuit să dea un răspuns alternativ: A aranjat ca Donald Trump să viziteze secţia de poliţie din Manhattan, pentru a arăta solidaritate.

Oamenii legii au respins însă cererea lui Trump pe motiv că ”nu suntem aici pentru a oferi fotografii pentru campania electorală a candidaţilor”.

Refuzul poliţiei a marcat o încercare de tranziţie care pare inconfortabilă pentru Donald Trump, un avocat de multă vreme al legii şi ordinii, însă cu o agendă care îl face mai degrabă un personaj provocator, indiferent la convenţiile civile şi toleranţa rasială, notează Wall Street Journal. Răspunsul său însă în această problemă delicată seamănă foarte puţin cu discursul agresiv care l-a caracterizat în timpul campaniei.  

Episodul poate fi văzut ca un experiment al lui Trump de a semăna cu un candidat convenţional la preşedinţie. După atacul din Dallas, consilierii lui Trump au decis să nu mai repete greşeala discursului acestuia din Orlando. După ce mai multe persoane au fost ucise într-un club gay, Trump a transformat discursul programat în New Hampshire într-un atac împotriva musulmanilor din SUA.  

De data aceasta nu a repetat greşeala. La puţin timp după atacul de joia trecută din Dallas, şeful campaniei lui Trump, Paul Manafort, a militat pentru anularea evenimentelor lui Trump de vineri, inclusiv un discurs din Florida menit să îi crească popularitatea printre hispanici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO