Business Internaţional

Donald Trump nu va recunoaşte o eventuală înfrângere până la verificarea rezultatelor

Donald Trump nu va recunoaşte o eventuală înfrângere...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 15:09 112

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, nu va recunoaşte o eventuală înfrângere în scrutinul prezidenţial înainte ca rezultatele să fie verificate, anunţă şeful echipei republicane de campanie, Kellyanne Conway.

După ce a semnalat în mod repetat că democraţii ar pregăti fraude electorale, Donald Trump a părut să conteste sistemul democratic american, refuzând să spună, la dezbaterea televizată, dacă va recunoaşte rezultatul scrutinului prezidenţial.

Donald Trump "transmite că, până la aflarea rezultatelor, până când rezultatele vor fi certificate şi verificate, nu va recunoaşte o eventuală înfrângere. Pur şi simplu nu are de unde să ştie ce se va întâmpla", a declarat Conway într-un interviu acordat ABC News, informează Politico.com.

Donald Trump a afirmat că echipa democrată pregăteşte fraude masive în scrutinul prezidenţial, acuzându-i pe liderii republicani de complicitate. "Sigur că au loc fraude masive în procesul electoral. De ce neagă liderii republicani acest lucru? Sunt atât de naivi!", a transmis Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a recomandat marţi candidatului republican Donald Trump să înceteze acuzaţiile lipsite de fundament privind presupuse fraude care s-ar pregăti în scrutinul prezidenţial. "Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales că procesul electoral este atât de descentralizat şi sunt implicate atât de multe persoane", a declarat Barack Obama. "Nu există dovezi că s-ar fi întâmplat aşa ceva în trecut sau că se va întâmpla acum. L-aş sfătui pe domnul Trump să nu se mai plângă şi să ofere argumente politice dacă vrea să obţină voturi", a subliniat Barack Obama, care o susţine în scrutinul prezidenţial pe democrata Hillary Clinton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO