Business Internaţional

Donald Trump: Povestea unei înţelegeri secrete Rusia-Trump este o farsă totală

Donald Trump: Povestea unei înţelegeri secrete...

Autor: Andrei Ionascu

09.05.2017, 11:14 104

"Directorul Clapper a reiterat ceea de toată lumea ştia, inclusiv mass-media generatoare de ştiri false - că nu există nicio probă privind o înţelegere secretă Rusia-Trump. Această poveste este o farsă totală. Oare când se va încheia această şarada finanţată din banii contribuabililor? Sally Yates a enervat extrem de mult presa astăzi - a venit doar cu ştiri false", a precizat Trump pe contul oficial de Twitter.

Sally Yates, fost procuror general adjunct al Statelor Unite, a declarat în faţa Comisiei juridice a Senatului că a transmis Casei Albe, la şase zile după învestirea preşedintelui Donald Trump, că Michael Flynn, fost şef al serviciului de informaţii militare, a minţit în privinţa discuţiilor sale cu ambasadorul Rusiei la Washington.

Yates a fost de părere că Flynn este vulnerabil în faţa şantajului Rusiei, transmiţându-i acest lucru vicepreşedintelui american Mike Pence. După 18 zile, administraţia Trump l-a demis pe Michael Flynn, cel care l-a consiliat pe Donald Trump în probleme de securitate pe parcursul campaniei prezidenţiale din 2016.

Fostul director al informaţiilor americane James Clapper a spus în cadrul aceleiaşi audieri în Senat că nu a avut niciodată informaţii privind un acord secret între preşedintele american şi Rusia.

Totuşi, Clapper a adăugat că nu ştia de investigaţia FBI privind un eventual rol al Moscovei în campania electorală din SUA, până când aceasta a fost dezvăluită public, sugerând că agenţia ar putea deţine dovezi pe care el nu le cunoaşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO