Business Internaţional

Donald Trump recunoaşte dreptul cetăţenilor de a protesta, amintind însă că tocmai au fost alegeri

Donald Trump recunoaşte dreptul cetăţenilor de a...

Autor: Mihai Draghici

22.01.2017, 17:01 231

"Am urmărit protestele organizate ieri, dar aveam impresia că tocmai au fost alegeri! De ce nu au votat aceşti oameni?", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Protestele paşnice sunt o marcă a democraţiei noastre. Chiar dacă nu sunt de acord cu toate ideile, recunosc dreptul cetăţenilor de a-şi exprima punctele de vedere", a precizat Donald Trump.

Peste un milion de oameni au protestat în ultimele 24 de ore la Washington şi în alte oraşe americane, iar sute de mii în Marea Britanie, Franţa şi Australia, denunţând instalarea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, în timp ce noul lider de la Casa Albă a acuzat presa de exagerări. Peste un milion de oameni au participat la marşurile organizate în principal de organizaţii ale femeilor la Washington, Los Angeles, Miami şi Park City (Utah). Alte sute de mii de persoane au protestat la Londra, Paris şi Melbourne, relatează cotidianul The Washington Post.

Mitingurile s-au desfăşurat în general fără incidente. "Vrem doar să ne asigurăm că suntem auzite. Vreau ca Hillary Clinton să ştie că are şi ea o voce", a declarat o participantă la protestul de la Washington, Mona Osuchukwu, în vârstă de 27 de ani.

La Londra, unii activişti au comentat pe site-uri de socializare online împotriva protestelor. "Aceste mitinguri anti-Trump sunt irelevante, chiar penibile", a scris Luke Hall, citat de publicaţia The Standard.

Noul preşedinte al SUA a acuzat presa că distorsionează realitatea, după difuzarea imaginilor cu oamenii adunaţi la ceremonia de învestitură. "Este vorba de lipsă de corectitudine. Mie mi s-a părut că erau un milion şi jumătate de oameni", a afirmat Donald Trump, contestând relatările că ar fi fost doar 250.000. Donald Trump a început vineri mandatul de preşedinte al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO